Selasa, 20 Jun 2017

Pasang soundproof rubber

Nak balik kg x lama lg. Balik raya la mesti nk dengar lagu raya sepanjang jalan kan. TP bw 100 ja angin kat luar lg kuat bunyi dia drp radio dlm keta. X clear bunyi lagu pa pun x tahu.

Klebek2  fb tgk2 ada getah soundproof utk pintu keta. Ni getah tambahan yg akan dipasang pada pintu kreta bg mengurangkan bunyi desiran angin dr luar. Setelah sekian duk setting time x dpt2 gak nk psg, akhirnya semalam berjaya gak. Kebetulan dia free sy pun free...terus set time utk pasang..

Sebelom tu dah ushar dlm mudah.my mmg ada juai la tp lokasi jauh la kena pos. Tp murah la plak. Cuma xtahu jenis mana yg sesuai. Ada byk jenis rupanya getah ni. Nanti silap pilih bila pasang nak tutup pintu pun x lekat plak, haruuuu....

Xpa lah, mahal sikit, terus pasang xyah pening2 nk bank in dan pos2.
getah sounproof

Nak pasang pun ambik masa kat sejam gak. Selepas pasang, masuk ja keta rasa berdengung. Mungkin dan kedap udara skit dah tu...Bila start keta pun, bunyi enjin pun dah krg skit tp masih dgr gak la...Pasang radio dan jalan, bunyi radio agak clear. Laju skit dlm 60km/j masih lg boleh dgr radio. Sj p ejas volume radio tgk2 volume baru 5. Fuuh...dasat...ni baru rasa perbezaan dia..Pasang volume 5 pun boleh dgr radio clear lagi.....Terbaik la.

Cuma blom test utk kelajuan 80 ke atas lg. Tunggu balik kg la...

Selamat Hari Raya.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...