Khamis, 17 Julai 2014

Pakat nak sibuk....

Setiap manusia mempunyai tugas masing2 yg perlu diselesaikan. Yg kita duk  p sibuk pasal benda lain tu buat pa, kan dah keja kita pun x selesai....

Contoh nya pagi2 nk kena hantaq anak p sekolah, siap kan keperluan dia, xyah la bukak watsap, ka fb ka. Selesai yg ni baru buka...Buka di waktu lapang dah la...

Mai keja mau buka emel dulu kot ada arahan2 terbaru, yg fb watsap satg la baca...Selesaikan dulu apa dalam emel tu nak.....tu  keja kita jgn duk menyibuk hal lain lg....

Dah ada masa lapang buleh la bukak fb ka watsap ka. Baca mana yg perlu kita tahu dah lei.....cerita org kena tangkap basah, artis pakai seksi, perempuan mengamuk dgn steering lock.....berita2 yg x elok gutu xyah la baca lama2, xyah la share2, baca tajuk sudah.....Ni siap p share, kutuk, komen, maki, buat lagu lagi.

Padahal bila org yg bergaduh tu bermaaf maafan, kita ada ka p mintak maaf gak pasal duk kata macam2 kat org tu?????????? Dia buat salah dah mintak maaf, dimaafkan, dosa hapus. Yg duk mengata ni, bila nk g mintak maaf....ka redha jer.....ka nak tunggu api neraka.......isk nauzubillah. Jadi elok la mana2 yg terkata terkutuk tu buat la post kat fb tu ke timeline kawan tu...mintak maaf la cpt2....InsyaAllah dia akan maafkan....boleh la delete mana yg duk share2 tu....
ke guaner

Padahal ketika kita tgh sensitif pasal isu Palestin, penuh wall isu palestin. Share sana sini...Alhamdulillah.... Tiba2 kemaren wall penuh ngan cerita depa, sana sini komen, siap ada biodata bergambar lagi.....tanggung la hangpa.....ada yg buat lagu....Semua itu bakal memalukan lagi, mmg tujuan nak memalukan pun.....Sat ja tersebar. Maknanya ramai betul PI kat luar tu.

Tp kalau ramai PI (private investigator), kenapa bila disebarkan budak hilang, depa jumpa van jer....xdak org pun. Bila keluar video pengasuh dera anak, lambat je nak kluar lokasi dan biaodata pengasuh tu. Byk jugak PI yg jumpa kondom jer tp xdak plak jumpa pelakunya...

Elok la dihentikan jd PI kpd perkara yg berfaedah tu. Jadilah PI yg boleh membawa kebaikan kepada masyarakat....

Wallahua'lam.....

1 ulasan:

  1. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Start following our signals today and gain up to 270% daily.

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...