Sabtu, 8 Mac 2014

Pasang turbin udara di bumbung

Alhamdulillah....akhirnya dpt gak yg murah. 3 unit + 12 airvent hanya rm1k.....

Rasa berkuap, bahang dlm rumah dah takdak dah. Psg kipas sj pun dah selesa. Xyah psg ekon.

Benda ni duk pusing sedia, x guna letrik....jimat dah tang tu.

Sapa berminat buleh tinggal komen.

Pemasangan boleh d mn2 pun d semenanjung. Pemasangan ambik ms 1j30min hingga ke 2j30min sj. Kt rmh saya depa psg siap 1j30minit ja.....

Sy jumpa bisnes depa ni dlm blog, dgb bantuan pokcik gugel....terus watsapp ke numbo yg diberi....2 minggu lps tu baru depa mai psg. Sy xdak di rumah, depa pun kena psg byk tmpt. Jd kn set time dulu lei....

Ruang Dapur pun dah x pns ms isteri memasak. Padahal dah pasang exzos fan n hook dah sblom ni.

Tidur dlm bilik plak sampai berpeluh, psg ekon baru ok. Tp la ni dah x berpeluh dah ...x pyh psg ekon pun....

Nyamuk pun p mn x tau. Pueh meronda, jupa seko duo jei....kalu x ramai....hehehehe

Tgk kt tesco ari tu sebj turbin ni rm500++. Yg besar skit rm700 lebih. Dalam ada bilah mcm kipas, turbo ktnya, sedut lg kuat. Pah tu pakai bearing, lg ringan....senang pusing. Xpa la yg ni xdak semua tu pun dah ok. Yg ambik yg tu mau 2k+++...

Terpulang la....

Selamat mencuba....

Sent from my Sony Ericsson Xperia neo

33 ulasan:

  1. Salam..boleh saya dapst nama dan no telefon pembekal turbin tu..atau boleh tak hubungi saya di 0199273015 (shafiee)..terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh. Ni no dia, whatsap pun boleh SYahril 018-253-1262

      Padam
    2. Udara dr luar masuk tak ke dlm rumah?.risau bau busuk masuk ke dalam rumah

      Padam
    3. dia x kuat la sampai nak sedut udara luar. udara dalam yg panas pun dia sedut x abih2 lg......masih panas cuma bila pasang kipas angin dia nyaman skit la dr kalu x pakai....

      Padam
  2. Kedai.kat.mana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. xdak kedai, online jer no watsapp SYahril 018-253-1262

      Padam
  3. Sy nak pasang gak sbb umah pns.tp sy x tau siapa yg bole psng benda ni.sy d sndakn sabah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba watsap kat no di atas. tanya depa tengok, mungkin depa ada org kat sabah.

      Padam
    2. Sya da watsapp.tp org tu kata mereka x buat pemasangan kat sbh dn x tau spa yg bole psg klu kat sndkn...trima ksih dgn info yg diberikan

      Padam
    3. xpa, sedara boleh pasang ekzos fan dalam bilik/rumah. yang ni guna letrik la. Saiz ekzos fan pun kena sesuai dgn keluasan ruang bilik/rumah la...

      Padam
  4. Klu bole nak kurangkn pns dgn tanpa elektrik..jimat sikit.

    BalasPadam
  5. salam tuan
    Yang 14 inch ni jenis aloi ke stainless steel?
    Saya minat gak nk pasang benda ni.Ada kat Melaka 2 biji 14 inch dengan airvent RM700

    BalasPadam
    Balasan
    1. aloi kot....kalu stainless steel lg mahal kot...

      Padam
  6. Tumpang lalu tuan punya blog.t kasih kepada tuan punya blog dan pelanggan sy yg membuka ruang komen ni..kpada yg nk tahu hrga yg
    trkini view blog sy http//turbineventilator01.blogspot.com @search google turbine ventilator
    @tel sy d 018 2531262.tksh


    trkini bkenaan turbine boleh view d
    blog sy http// turbine
    ventilator01.blogspot.com.atau search d google turbine ventilator.cntck sy syahril 018 2531262

    BalasPadam
  7. Rumah tepi pantai mmg indah. Tpi berbahang. Baru saja pasang 24" × 2 di bumbung. Mula2 agak skeptikal. Lepas siap pasang, mula rasa perubahan. Saya uji, keluar dari rumah 6 jam. Balik buka pintu rumah rasa tidak berbahang. Buka kipas pun agak selesa. Tgh rancang utk tambah lagi 21" × 2 supaya lebih nyaman.

    BalasPadam
  8. Saya dh frust dgn en shariff ni. Janji dah bbrp kali tp masih tak datang. Jgn mcm tu en shariff, klu dh komit kena tunai kn. Nanti buruk nama. Klu mmg tak mau buat bgtau je, saya boleh cari org lain. Amir 019-7778484

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin byk tempahan kot.....ada perkara yg xdpt dielakkan...
      pada en. syariff sila maklumkan jika ada maslah ka apa ka kan

      Padam
  9. En shariff, saya masih menunggu anda. Rm580 seunit yg dijanjikan mmg saya setuju. Klu en shariff busy, biar saya set sendiri dgn installer kt wakaf che yeh tu. Bg saja phone no. Klu tak boleh jgk, tolong bagi no kwn2 atau org lain yg boleh buat. T kasih bnyk. Amir 019-7778484.

    BalasPadam
    Balasan
    1. x setel lagi ka bang....
      baru ni ada kawan kol en syariff, dia yang urus tempahan...tp yg buat kerja subkontrak kot di lokasi berdekatan.....mungkin kontraktor yg pasang tu terlepas pandng kot.

      Padam
  10. Balasan
    1. Boleh whatsap SYahril 018-253-1262

      Padam
  11. Bagaimana kalau hujan...ada yg mengatakan kalau hujan..air masuk dlm rumah..lagi2 bila turbin tu tak berpusing...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah ketiga3 turbin sy berpusing dan dah 3 tahun x pernah pun air hujan masuk....kalau x berpusing mungkin masuk air hujan.

      Padam
    2. Dia pusing ikut angin ke encik azri.. Kalau takda angin tak pusing lah ye?

      Padam
  12. DAH SEBULAN SAYA SURUH DIA DATANG... TAPI TAK DATANG2 PUN....

    BalasPadam
  13. Susah berurusan dgn en shariff ni, dh 2 kali berjanji tp xdtg juga. Sms xjawab, call xangkat. Kecewa betul. Ada sesiapa tau x, sape lg yg boleh buat?

    BalasPadam
  14. Susah berurusan dgn en shariff ni, dh 2 kali berjanji tp xdtg juga. Sms xjawab, call xangkat. Kecewa betul. Ada sesiapa tau x, sape lg yg boleh buat?

    BalasPadam
  15. kat batu kurau sapa buleh pasang turbin ni contact sy 0194446355

    BalasPadam
  16. area kuantan ada x sapa2 yg bleh buat pemasangan untuk turbine ventilation ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Call cik syahrill atau wasap...no ada kt komen di atas

      Padam
  17. Balasan
    1. Ada.
      Call cik syahrill atau wasap...no ada kt komen di atas.

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...