Isnin, 25 Jun 2012

SYM T2 250

Superbike 250 baru di pasaran. Member aku dah pakai baru seminggu. Minyak RM24 boleh pi 350 km. Pernah bawa paling laju 150km/j. X berani pulas lagi sebab motor baru lagi.

Design dekat2 nk serupa ER6n kawasaki. Meter digital. Harga RM17,500, hutang RM18,500.


Nak tgk kaler lain, taip jer kat google. Ada warna kuning, merah.


dah  modified skit credit to robi joe

159 ulasan:

  1. ape maksud hutang rm18,500? klu ansuran da kire murah.. ade stgh tmpt cecah 20k++..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kawan sy yg dah beli tu la bagitau....mungkin harga dah naik kot sebab laris sangat.

      Padam
    2. rasanya bkn harga hutang..
      itu harga On The Road...
      brapa interest klu hutang tambah seribu je..
      murah sgt itu...
      belom bisa jumpa di Malaysia..

      -Xj Rider

      Padam
    3. harga OTR tu..
      interest 1 ribu..
      murah sgt2 tu..

      Padam
    4. Salam , motor dh kire mcm superbike 250 yg laen ke? Contoh kawasaki.

      Padam
  2. mane mau angkat bro ? aku nk amek byr ansuran la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. angkat jgn x angkat. mau angkat mai megamall penang la.....

      Padam
    2. salam,ak ad ckit information.ptg td ak ke HIAP AIK MOTOR ent s/b kt kuala selangor.T2 harga dlm 17900.on da road..

      Padam
  3. Salam brader2 sekalian.. Mcm mn dgn moto sym t2 ni.. Ok ka n berbaloi ka dgn harganya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tgk design ok gak...tp sy x minat naked bike. kawan sy dah pakai, sekarang dah 10000km dah....ok kot....

      Padam
  4. Salam, nak tanya..ada tak group untuk motor ni..saya dah pakai T2 ni.. Tapi tak ada group nk berbincang

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy pun x tau. mungkin ada sebab group skuter sym berlambak. Boleh join skuter sym250 kot...

      Padam
    2. ada group.. masuk SYM T2 250cc (MALAYSIA)

      Padam
    3. MCM MANA NAK MASUK GROUP? BLH TLG BG TAU X

      Padam
  5. saya pun minat jugak,,, hajat bulan nie nak ambik jugok,, tapi kat pantai timor x ada grouplah,,,

    BalasPadam
  6. sikit pembetolan bro....nie bukan kategori superbike....

    BalasPadam
    Balasan
    1. yo tak yo gak to.....250 jer.....sorry....

      Padam
  7. group kat FB ada bro.https://www.facebook.com/groups/170173629766389/ dah ramai yg pakai..okla dgn harga murah tu..minyak jimat..cuma skrg ni masalah sparepart jela..agak susah sikit..tp boleh dapat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sory salah paste tadi..nama group SYM T2 250CC (MALAYSIA)

      Padam
  8. Salam..rasanya harga belum naik lagi. Aku baru angkat satu minggu SE model(putih) RM18250 OTR. Performance..x beran la nak ckp sbb dlm pantang lagi. Klu bab handling mmg terbaik berbanding ninja 250.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tambah lagi sorang ahli. Tahniah bro.....mana ada pantang bro, tgh ada waranti ni la nak rembas cukup2 baru puas hati....

      Padam
    2. Beli kat mana bro?..tmpt saya survey smua 20k++ ..

      Padam
    3. Kat bintulu s'wak bru rm18800.00 brother,sy dh tengok siang tadi nk angkat satu tapi takut2 brother sbb jenama baru dri taiwan,sy nk tungu je kawasaki ninja 250r-13,d sini harga nya rm27000.00.

      Padam
    4. sebenarnya sym bukan jenama baru...ditubuhkan sejak 1946 ditaiwan.pembekal spare parts kepada honda japan.sym t2 terkenal di eropah dan telah memenangi awards dalam duarodas di Brazil mengalahkan suzuki,honda cbr250,kawasaki ninja 300 dll.cuba lihat di www.duarodas.com...info..

      Padam
  9. Kwn baru nak angkat T2 250 ni... tunggu loan approved....

    BalasPadam
  10. motor beso..cc pn beso..xkan blh naik 150 jer we....?lc lagi laju gtu..baru cc135.huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. meter x sama. kalau meter lc 150, motor ni bru 120, 130 gitu.....
      macam keta la bawa 110 jer..tp moto dah 120....lebih kurang mcm tu la....
      sy pernah bawa zxr250 180km/j tp kat gps baru 155km/j....

      Padam
    2. meter motorni pun ringan jugak beza sampai 40-45kmh dengan GPS...

      Padam
    3. tengok hp die bro..
      lc mmg boleh cecah 160. tp, boleh maintain long distance ?
      lc = 11.25 horsepower
      sym t2 250 = 24.7 horsepower

      bayangkan ada sebuah kereta kuda ( A ) menarik beban dengan bilangan 11 ekor kuda.
      dan kereta kuda ( B ) menarik beban denga bilangan 24 ekor kuda .

      utk top speed long distance mmg hampir sama result dia..
      tp, cube bro fikir kerete kuda mana yang kudanya lebih selesa membawa beban dan tork (pick up) yg lebih kuat ?

      ~ sekadar berkongsi >
      ramai yg kurang paham bab ini.
      ade yg banding kan lc dengan er6.
      die kate baik beli lc, lc boleh pegi 200..

      baik beli er6 dari pada z800,
      er6 pon boleh pegi 240.

      solan2 mcm ni yg buat ku bengang.

      Padam
    4. jgn bengang bro...rilek...kita mengalah je lah...
      depa dah buleh paham dah, penerangan yg cukup jelas.
      terima kasih...

      Padam
  11. SY TNYA HRGA RM 17K+ KAT AREA K.BTS SEBERANG PERAI

    BalasPadam
  12. area selangor 16.900...cm2 die bagi..so far kilang sym nie byk.. daripada hyosung kne pergi center or ley masuk part kacuk suzuki..

    BalasPadam
  13. Maintanence mcm mna bro?? Ssah x nk jga moto mcm nie...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. x susah. macam zxr250 aku tu, tukar minyak itam setiap 5 bulan atau 3000km. Tayar dan rantai tunggu haus la. air(water) cooler kena tgk2kan jugak jgn bg kering. tu je lah, tuti x pakai. brek kalau dah krg mencengkam. macam jaga moto biasa gak. cuma minyak itam kena sesuai ngan cc nya la.

      Padam
    2. kalau kat sarawak mana nak dapat spare part bro.

      Padam
    3. bro...kalau kat bintulu sarawak....kalau pakai loan ansurans aeon...deposit rm500 jer. . .dah boleyh kluar moto tu...kt cni ada kdai mmg dr sym......harga pun berpatutan...coz saya mmg org local cni...peace.... =)

      Padam
  14. kawan sy sorang lg dah angkat, dia duk taiping, berulang ke Juru hari2, kalau ujan naik keta kot. sekali roadtax insuran xsampai 18k lagi.

    BalasPadam
  15. Salam,
    Saja nak ngacau...Abang dah pakai t2(se) ni lebih-kurang 3 bulan. Ok ler jugak t2 ni...minyak boleh tahan jimat. Seremban ke Nilai poei balik lebih kurang rm5 (84km) jer... tapi speed jangan ler laju sangat...130 ~ 140km/hrs sudah ler ! Sesekali kalu dah lewat tekan sampai 160km...Ada kawan abang yg juga pakai t2 ni dah tekan sampai 190km..tapi dia kata, moto kena hantar setting dulu. sebab factory setting memang tak boleh pecut...tapi bagi abang kalu dah 190km/hrs tu dah melebihi kelajuan waras....
    Sulaiman - Seremban

    BalasPadam
    Balasan
    1. As salam. Nak tanya harga 18500 otr ke.tadi sy dah booking .kedai ckap insuran roxtax asing 600

      Padam
    2. Bro apa beza t2 SE dgn biasa

      Padam
    3. nak setting dia mcm mana bro..?

      Padam
    4. salam bang,saya ni bru nk angkat t2 juga,abang tggl kt mana,saya safwan tggl di sikamat,ni no hp saya,tlg contack sebab nk kongsi t2 ni;0126782950

      Padam
  16. insuran utk moto nie bapo ek..smpai 1 k x..huhu..

    BalasPadam
  17. aku pun berminat dengan muto nih..lagi pun skang nih tengah survey..berbelah bagi antara ktm duke 200..kawasaki 250 dengan t2 nih...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kawasaki 2013 yg polis pakai tu pun lawa gak...ktm mahal kot...branded...

      Padam
  18. Saye br je pakai kawasaki er6f, nk tnye? Kat mane kdai yg blh custemed motor???

    BalasPadam
  19. nak hantar bikin aku ada port baek.. area j.b... orang penang pn mai sini bikin..
    add account fb nie http://www.facebook.com/omar.kassim.1975?fref=ts

    BalasPadam
  20. Bro, aku minat dengan moto naked. Aku memang cadang nak beli satu...tapi dalam dilema, antara moto ni dengan benelli keeway rkv 200g, mana satu lagi ok? just nak tanya la. Mana tahu ko ada kawan2 yang guna benelli keeway tu ke....nak tahu gak

    BalasPadam
    Balasan
    1. cantik lg sym. tp sym mahal lg. sbb 250 kot....benelli ni jenama itali, mmg terkenal di eropah join venture dgn china buat motor ni....p try kt kedai dulu. tp harga mmg berbaloi la...RM7+++.

      Padam
  21. Hi bro2 sume....nkSYM or Er tny ni..mana satu yg sedap nk pandu??? SYM or ER6???? 10q

    BalasPadam
    Balasan
    1. er6 lg best kot sbb harga lg tinggi....heheheh

      Padam
  22. saya pun ada pakai symt2 so far ok lah coz full tank dapat pegi dalam 420km then top speed dapat pulas 199km je pastu blinking la.tak leh lebih 199km

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah cukup jimat. cukup laju dah tu. nak p mana bawak nk sampai 200 tu...ingt anak bini sama...

      Padam
    2. Full tank brape hrga bro???

      Padam
  23. Salam..sy pon da pkai T2 utk ulg alik kje..sehari 120km...so far mmg jimat...bab maintenance tu mule2 mmg ragu kat sym ni..tp pasjoin grup fb t2 ni trus trbukak ht...now rasenye sym dah well established dlm mesia ni...so mmg xde mslh nk cr sparepart...soal laju tu trpulang kt individu,,.moto ni jns bwk santai..xbleh la nk expect moto ni laju...klo nk bwk lju kne la cr moto yg dikhaskan utk speeding...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada jugak problem spaepartnye, selalu jugak tgk user komplen bila servis xboleh tukar oil filter sebab xde stock... tp lama2 ok kut. cuma ssh jugakla kalau xleh nak tukar oil filter...

      Padam
    2. Yeke..sy xpnh plak xjmpe oil filter..jumpe je..dlm website sym die dh bg tau mane dealer2 sparepartdie dlm mesia ni..mcm lt tmpat sy mmg sparepart ade je...xtau la kt tmpt len

      Padam
  24. Duke 200 ok gak. Boleh redah banjir paras lutut. https://www.youtube.com/watch?v=oqMc1q_dEGc&feature=youtube_gdata_player

    BalasPadam
    Balasan
    1. Duke 200 kecik sikit, SYM T2 besor

      Padam
  25. Brapa harga service standard

    BalasPadam
  26. skali servis abes bpe rm abang2??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eo satu botol setgh... Oil filter 19. 90... Plug 15-19 rm....

      Padam
  27. rasa berkenan pula dgn T2 ni..design pun lawa...
    betul ke T2 sekarang ada color baharu utk 2013 ni.. color PINK...
    ada sesiapa boleh info hehehehe...

    BalasPadam
  28. sy dah pakai t2 ni....it's oke. cma seat belakang keras sangat la.....sy nak tukar silincer exhaust, blh bg tau, apa model yg blh pasang kat t2 ni...?

    BalasPadam
  29. Nak gak...tp lau ade tempat yg bley bg ansuran 300 sebulan lg ok...duke dgn sym mane ok?

    BalasPadam
  30. Saya dah byr deposit motor sym t2 ni dlm RM5000 so bln2 dlm RM320 selama 5 thn. kalau kena pada bajet blhlah dtg kat petaling jaya, selangor kedai M.Jaya motor

    BalasPadam
  31. erin linda kaur17 April 2013 8:10 PTG

    Sy br 2 bln beli T2. Best jgk.plg suka minyak jimat.xbran nk laju2 g.pnh try 160.

    BalasPadam
  32. So far motor ni xada masalah la ek..boleh angkat satu kalau camtu

    BalasPadam
  33. Ada x group sym kt ipoh

    BalasPadam
  34. orang tinggi (185 cm)sesuai dak pakai ni?

    BalasPadam
  35. bunyi motor t2 same x ngan kawasakizxr250?

    BalasPadam
    Balasan
    1. x sama. t2 bunyi macam er6 tu. zxr250 ni bunyi lain, kalu laju bunyi mcm f1 gitu...heheheh...cuba la....

      Padam
    2. TQ BRO....DA LMER BERKENAN NY...INSYAALLAH LAW DPAT NTY BLEY JOIN GOUP...HAHAHAHA...DALAM USAHA PUJUK BINI NAK BELI...HUHUHU

      Padam
    3. oooo...ingtkan pujuk bini nk tambah .....heheheh

      Padam
    4. insyallah...law ada rezeki bertambah la......hahahahaha....yang penting t2...ada model velocita 250 pon bley than smart gak...p x taw bgoz or tak mto to....

      Padam
  36. dengaq cita ada moto baru redza velocita 250. katanya syarikat local. top speed 120kmj, tp slack satu la, dia pakai air cooler sja, bkn liquid. jadi sapa2 bleh bagi sedikit advice x? yg mana elok, sym T2 atau velocita 250 tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. single silinder jer mcm cbr 250. sy prefer zxr250 1997 gak....hehehe. org lama la katakan....

      Padam
    2. tp design lawa, mcm r6.....

      Padam
    3. Ckp psl cbr250... yg mna lbh ok??? cbr250 or sym t2?? ape bezanya? ada sapa2 blh explain?

      Padam
  37. Suami saya dah pakai skuter sym200 belum sampai setahun.motor tu ok cuma kalau ada sikit masalah dalaman,kedai motor yg biasa2 x nak tolong pun.kena pi kedai sym jugak.saya tinggal kat penang,satu hari tu tayar pancit kat hway di sg petani.lagi la xdak org nak tolong.kena panggil lori utk bawakan ke kedainya utk tukar tayar.susah jugak.kalau jadi kat dlm kawasan liputan,ok le tapi kalau jadi kat hway ipoh ke,sapa nak tolong??cadang tu nak tukar ke T2.berbaloikah??ada sapa2 nak bagi pendapat?maksud saya berbaloi dari segi kelajuan,jimat minyak atau senang nak repair kat kedai2 motor biasa.t/kasih...

    BalasPadam
  38. moto fz kesayangan baru eksiden awal may hari tu..
    cadang nk angkat t2..hope berbaloi..

    BalasPadam
  39. saya baru 2 bulan pakai t2, so far ok la... best sgt... sya dah bawak pai 193km naik hgway.. mang best... nak join kelab mcm mana ya.. ? ada sapa2 leh tlg info x..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dpt 193km ke. Sy dpt dlm 189km he

      Padam
  40. kawan saya yg saya maksudkan dalam entri di atas telah menukar moto sym t2 kepada kawasaki versys 650. baru terserempak pagi tadi......

    BalasPadam
  41. ini ada sedikit cerita ride skuter sym.. http://roslisulaiman722.blogspot.com/search/label/laos

    BalasPadam
  42. Sy dh pkai 2 bulan...sofar xda mslah...servis pn dlm lgkungan rm60++ja...bkn Servis slalu pon..

    BalasPadam
  43. akum lan dr seremban klu saya beli t2 berulang pegi KL ada mslh tak 154 kilo pegi balik agak2 tahan tak t2 tolong saya nak beli tkt tp menarik pula

    BalasPadam
  44. Monoshock terasa sedikit lembut . Boleh kan ia di ganti dengan monoshock jenis lain...

    BalasPadam
  45. Saya bru je beli sym t2 lebih kurang sebulan terasa dia punya mono shock blkg tu lembut bila ada yg membonceng lagi terasa dia punya terlalu lembut ada tak cara lain untuk mengatasinya ..

    BalasPadam
  46. Sy dh servay T2 di area kuantan..sy brminat dgn motor ni....cuma sy risau takut harga kena main dgn dealer.....bleh tlg kasi tau harga klu sy beli cash.....

    BalasPadam
  47. saya baru beli sym T2....terbaik.....harga RM18500.00 cash......

    BalasPadam
  48. sym t2 arap2 mto nie ok.. sbab mggu nie maybe die kn kluar...huhu..

    BalasPadam
  49. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  50. assalamualaikum sedara-sedara, dari segi maintenance ER6N dn SYM T2 250i, yang mana lagi jimat, yang mana minyak jimat, dan perkara lain2 kecuali kelajuan..saya berminat nak ambil moto naked seperti er6n atau sym t2i

    BalasPadam
  51. salam, ada sesiapa tahu tentang CF MOTO 650NK?keadaan die mcm mane ok x? nak tnya spare part die senang jumpa x?kalau ada yang pakai boleh cerita

    BalasPadam
  52. Alhamdullilah..saya telah membeli T2 250i pada 5/3/2013 dengan harga RM18500 cash OTR including PA. Kedai ada bagi hadiah Helmet full face, Jaket Dainese dan Locker. Buat masa ni saya dah dua kali servis. Kos maintenance tak melampau sekitar RM60. Top speed dah mencecah 200KM/j di PLUS Highway dan SKVE beberapa kali. Tapi kelajuan tersebut saya buat lepas 2000 km perjalanan. Cuma saya rasa tak berapa sedap masa menunggang terutamanya di PLUS Highway, selalu berlaku macam nak melayang kalau nak potong atau dipotong kenderaan lain. Kepada pemilik lain, sila share pengalaman saudara/saudari berkenaan isu ini. TQ From TSA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setakat ni sy bawak ulang alik masuk tol jabur kuar tol gambang......kelajuan maksima sy dapat 197km/j....mungkin badan sy besar kot x dpt cecah 200.....setakat ni masih x rase goyang lagi bile memotong n dipotong.....

      Padam
  53. Salam T2's BRO!, aku dah menunggang T2 SE ni setahun 3 hari...superb memang terbaik!, tak meragam langsung...minyak..memang save. Tapi sayang.... dek kerana kecuaian pemandu perempuan...aku ngan kuda besi aku menyarap atas jalan der....!. Sekarang ni kuda besi aku dlm wad..claim insurans. Pomen kata proses + repair 1 bulan...sabau jer!.Dari accident aku tu...tak banyak yg mudaratkan kuda besi aku..cuma kemak sikit kat tank, signal terkulai..handle beralih sikit, gear bengkok dan calar sikit...AKU SAYANG KUDA BESI AKU!!!!.
    Hajat dihati bila dia admitted nanti nak gi re-setting pasal aku nya masih lagi factory setting...ada sapa2 yang tahu kat mana nak reset kelajuan kuda besi aku ni...tima kasih atas info...dah gian nak menunggang kuda besi aku balik...
    T2 SE Putih Melaka.

    BalasPadam
  54. salam nk tanya t2 ni klau bwk lebih 100km/j moto ada gegar x,,,,

    BalasPadam
  55. salam hai semua sy baru jer g booking petang tadi tunggu urusan jpj je siap jpj amik la x sabar rasanya nk tungang harga ok la otr 19k se punya

    BalasPadam
  56. Sy pn bru approve loan ptg ni otr16k je..tggu nk sign je..nk ambik tp was2 lh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. was2 apa bro sy pun dah booking ptg td

      Padam
  57. Assalam,saya baru proceed loan utk sym t2 or evo 250i 2013... maner lebih berbaloi utk ulang alik keje pastu balik kg pada hujung minggu.(kl melaka)
    Minta pendapat dari otai semua... tq

    BalasPadam
  58. Assalam,saya baru proceed loan utk sym t2 or evo 250i 2013... maner lebih berbaloi utk ulang alik keje pastu balik kg pada hujung minggu.(kl melaka)
    Minta pendapat dari otai semua... tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. abejoe, aku dh pernah pakai SYM VTS200 dekat 2tahun, lps tu tukar ke SYM T2 (pasal nak laju sikit..kehh), dah 1tahun lebih..... apa yang aku boleh aku katakan, jangan percaya cakap orang selagi kiter tak try dulu..... bagi aku untuk perjalanan yg jauh, selalu guna h/way dan selesa baik sambau EVO 250i, untuk bandar baik T2...pasal T2 ni size sit dia kecik sikit, duduk lama2 sakit punggung,,, tapi klau dh mesra dgn T2 sakit tu beransur hilang ganti sedap.....ni pengalaman aku la...

      Padam
    2. Macam pernah nampak je no plat NCS5389 ni, tpi kat mana ya.. Nak tanya sikit bang, berapa harga roadtax n insurans motor SYM T2 ni setahun.

      Padam
  59. salam..
    saya ni budak baru yg nk berjinak-jinak dengan sym T2..sapa2 boleh bgtau tentang harga yg terbaru moto sym T2 ni...sebab memang nk ambk dan lgpn search kt mudah.my bnyk yg jual di luar perak..ada sapa2 yg boleh tolong saya yg budak baru blajar ni..hihihi TQ

    BalasPadam
  60. terbaek sym t2 minyak rm20 pergi dan balik alor setar~taiping

    BalasPadam
  61. Salam semua...sy dh pkai sym T2 250i stahun lebih dh...so far x de mslah...sy guna T2 ni wt g keja n balik kampung...keje kt kl kmpung kt taiping..tiap kali balik kmpung mnyk rm20 shj...top speed sy pernah wt 185km/h...maintainance snang nk jge...just tukar mnyk hitam bila ckup time...sy guna mnyk hitam motul 5000...mmg terbaik moto ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jimatnya.....zxr250 dr permtg pauh ke alor star dah 20inggit...

      Padam
  62. salam bahagia.......aku dh pakai sym t2 250 se selama 3 bln,,,alhamdulilah....semuanya dlm keadaan baik motor aku.stiap 3000 km aku slalu tukar minyak hitam..pakai yg bagus bro....sbb aku slalu ulang alik k.l-seremban....jimat pun jimat minyak,bila baru tukar minyak hitam,lg jimat...hehehe.sym t2 mmg trbaik broooo......

    BalasPadam
  63. salam bahagia semua...saya nk join club sym t2 250,dgn sapa saya boleh berhubung....t.kasih.salammmm.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila rujuk post sblm ni atau join SYM T2 250cc (MALAYSIA) dlm FB

      Padam
    2. https://www.facebook.com/groups/t2rcmalaysia/?ref=notif&notif_t=group_r2j_approved

      Padam
    3. salam.....t.kasih kpd sahabat2 yg memberi pengetahuan pada saya utk join club t2 RC.thanks bro!!salam.......

      Padam
  64. salam....sym t2 250 meter ringan dan naik bukit drop habisss....minta otai2 semua tunjuk ajar mcm mana cara nk modified ckit...tq.salam

    BalasPadam
  65. Xsabar nk tnggu moto kua...sabar menanti...huhu

    BalasPadam
  66. Asslm... sye dah guna sym t2 250 ni lebih kurang 6 bulan...dari segi kos minyak memang jimat hanya RM12 (harga minyak baru) dengan jarak 198km pada kelajuan 150km/j sehari...top speed cuma 199km/j saje...setakat ni sym t2 250 ni kira jimat dari kos minyak dan penyelenggaraan..
    sye juga pemilik zxr 250(1997) dan zx10(2007)...perbezaan ketara antara sym t2 250 dan zxr250 dari segi kos minyak dan penyelenggaraan nya...dgn jarak dan kelajuan yang sama kos minyak nya RM17 manakala top speed nya pula 240km/j..(kena maintain service jangan sampai turun enjin yang kos nya jejak ribuan ringgit)
    sym t2 ketika ini sye guna kan untuk berulang alik ke tempat kerja ( zxr250 rehat hehehe) jimat minyak
    salam ilmu bersama...

    BalasPadam
  67. Assalam T2,

    Tumpang tanya, cam na nak reset "change oil indicator"?

    BalasPadam
  68. akum,..akak dah guna T2 ni lbhkurang setahun, berulang alik ke tmpat kerja, 70km pegi balik sehari...memang jimat sgt2!seminggu RM15je. maintenance senang, servis pon x sampai RM70. Sgt sesuai unt penunggang wanita mcm akak yg bersaiz kecil....top speed pernah cecah 150kmj..alaa...boleh la..laju sgt buat apa....

    BalasPadam
  69. Assalamualaikum... stakat ni naik kuda besi T2 sy ok je...minyak rm28 je dr kuantan - pekan... kuda besi ni buat ulang alik g kje je...g bndar pn skali skala je...stakat ni top speed pn 160 je...lgpn nk g mane lelaju sgt...performance tak pernah mendukacitakan...

    BalasPadam
  70. Badiuzzaman Hassan25 November 2013 8:49 PTG

    Sy baru pg kedai td. Nak t2, tunggu loan approve ja.

    BalasPadam
  71. Badiuzzaman Bin Hassan29 November 2013 1:12 PG

    Alhamdullilah loan dah approve. Tunggu motor siap ja

    BalasPadam
  72. Salam.. Ok ke t2 ni utk perjalan setiap hari dari kangar ke penang. Ingat nk angkat tp masih dlm dilema sama ada t2 or kawa z250.
    Mintak pandangan dari otai2.
    Tq.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ambik kawa la.....dia punya brand dah lama dlm superbike....lagi pun harga x jauh beza pun

      Padam
    2. Tq 4 ur advice.. Bro noazri dh try ke z250 tu..kalau dh bole bg personal review skit. Or ada member2 lain yg dh try bg la review skit. Ingat nk angkat hjg bln ni..

      Padam
    3. sy dah pakai zxr250 tahun 97 punya......yg baru x pernah la try...

      Padam
  73. As salam..sya bminat gak ngan motor ni..kt area bandar bandar baru bangi,mna kdai yg ade ready stock ek??brpe hrga otr??

    BalasPadam
  74. Askum semua.sy pkai kws250r y tkini br 2 blan.member sy pkai Sym t2.top speed T2 199km kws 250r 145km.T2 smart gak .klw Ada y dok kt kuantan meh lh lpak skali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pmbetolan T2 dh top speed 199 km tp kws250 say br 145km.meter T2 Ada ringan ckit.untok info bsma

      Padam
  75. Harga skrg brp

    BalasPadam
  76. Aku ada nak tumbuhkan group sym t2 250 keatas .tak kira motor jenis ape yang korang pakai janji 250 keatas .tapi kalau nak tumbuh kan group ni .sya perlukan sokongan di blog ni .sape2 yng belum ada group ,bolehlah sokong .. .

    BalasPadam
  77. nk join u all ride..bila?

    BalasPadam
  78. Salam..dlm dilema, mintak pendapat skit..mane lbh elok t2 atau duke 200..ulang alik dari melaka ke kl tiap2 hari..tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. duke 200 std. fz150...melaka~kl dengan speed 120km/jam..sakit oooo...

      Padam
  79. t2 la...duke 200 x menarik....

    BalasPadam
  80. nak tanye bos.ada gang2 biker yg buka chapter pd stu2 negeri .ape guna chapter tu bro ???soalan; klau kite nak msuk stu group ,mesti nak jumpa mereka dkat chapter meraka dh buka tu ke bro,gitu???

    BalasPadam
  81. Nk tanya. Kenapa motor saya rasa goyang tayar belakang

    BalasPadam
    Balasan
    1. tayar belakang standard mmg goyang kalau corner 130kmh ke atas..pakai size150 60 17 or 160 60 17 rasa goyang hilang terussssss.hehe

      Padam
    2. tayar depan saiz apa lak bro?

      Padam
  82. hidup yamaha...kawasaki...

    BalasPadam
  83. Bro..nak tnya..t2 dgn blade mana lagi baik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam bro dekat johor ad club t2 ?

      Padam
  84. baru 5 hari guna T2.............berbaloi dengan wang yang dilaburkan..........ada jual tak slider untuk model T2 ni?

    BalasPadam
  85. salam sy dah pakai t2 ni sebulan ulang alik seremban ke telok panglima garang klng minyak 10 hinggt poi blik,berbaloi la dgn kelajuan 150 maintain..tp yg xthan exzos bunyi bising la.ada x exzos yg senyap untuk t2 ni.atau pun kacuk exzos lain ...boleh x

    BalasPadam
  86. Assalam...semua.
    Sy nk Tanya ant sym t2 dan kawasaki z250 mana lebih berbaloi unt kategori 250cc.

    BalasPadam
  87. sym t2 sgt2 terbaik..tahan lasakkkkkkkkk..da pakai satu tahun lebih..

    BalasPadam
  88. Sulaiman - Seremban8 Julai 2014 1:10 PTG

    Assalamualaikum semua...saja nak cerita pengalaman sikit pasal T2 ni....setelah pakai 1 setengah tahun...motor ni dah buat perangai....clutch cabel putus masa usianya 1 tahun, absober depan sebelah kiri ada karat di bawah getah ( nak kena tunjuk gambar ler )..dan yang terbaru, monoshock oil seal bocor...memancut minyak keluar...poei agen harge sebatang RM 685.90...belum masuk upah pasang....pastikan water coolen selalu diperiksa (mungkin setiap 4 bulan) kalu tak nak ketandusan

    BalasPadam
  89. Bro Sulaiman. Part yang wear n tear ni perlu selalu diperiksa. Setakat ni hampir setahun setengah saya pakai berulang alik kerja dalam 140km sehari memang takder masalah lagi T2 ni. Odometer pun dah cecah 30,000km. Baru sahaja tukar sprocket set, plug Dan brake pad. Overall memang T2 ni menjimatkan dan cukup tahan. BTW ada kelab SYM t2 yg aktif tak..?

    BalasPadam
  90. Assalam, eh dh tya ka blm ek?
    Bro sekalian.. Aku dh terpaut dgn T2 ni. Nk guna ulang-keja dgn bini, sekali sekala henjut blk kedah bedua. Ank2 tgl kejap kat maid.
    Seat blkg ok x. Kesian plak klau nnt naik berdua, pembonceng yg merana.. Bajet ciput utk cc besar, T2 pun ok. Ka, ada resolution utk seat klau x ok..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lupa plak.. Lokasi batu caves.

      Padam
  91. Assalamualaikum. Nak bertanya. Gambar motor yang diatas tukar fork depan jenama apa dan harganya berapa? HARAP MEMBANTU.TQ

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...