Jumaat, 28 September 2012

Setahun sekali layan KFC gak

Ibu ngan anak sama naik

Syidapnyer

Dah abis.... nak giiiiii..........

Ayah......Ni kentang goreng la....
















Sekali sekala layan anak2 makan kat KFC. Setahun sekali pun payah. Org lain tiap2 hari. Bukan sedap mana pun. RM30 gak melayang. Kalau makan nasi, 10 org pun boleh makan. Xpa la, nanti org tanya pernah makan kat KFC dak. X la segan nak jawab. Macam aku kecik2 dulu, jgn kata KFC, makan kedai pun x reti. Nak order minum apa pun x tau.....Kat uah mak bancuh tea o siap, x pun kopi. Telan je. Jgn mengada ngada kang kena kang. 

Edisi Kantoi Mansor Othman

Orang kata cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar. Betul ker istilah ni? Belasah jer. Ni kes Mansor Othman, Tim. Ketua Menteri Pulau Pinang kata LGE tokong, sombong angkuh la. Last2 kantoi.

Moral of the story, x kira la politik ka apa ka.....jgn main kutuk belakang, berani kata depan2 la. Baru gentleman. Ni dah kantoi, terlajak perahu boleh undur, terlajak kata tanggung la sendiri.

Sama gak dalam rumahtangga, persahabatan, kutuk kawan belakang kawan. Sekali kawan pecah rahsia, malu oooo. Sekali bini dapat tahu, kalau merajuk xpa lagi, kena berperang terus kena tidur luar. Hahahaha.....

kalau depan gini, belakang pun kena gini la gak.....
Sebelom nak kata apa2, fikir dulu. Macam aku kata dalam blog ni la. Semua nya cara selamat, nanti disoal balik x la teruk sgt. Utk pengajaran kita la. Bukan nak kata depa ni x baik. Yg baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan.

Pendek kata, xyah la kutuk org. X suka, p nasihat tuan punya badan. Atau minta tolong kawan nasihatkan dia. Itu lebih baik. Bukan org lain, kawan kita gak.

Tv3 memang kerja dia cari isu jer. Wartawan pun licik2. Pasang spy oooo. Baru leh dapat berita sensasi.

Sama gak kat FB ka twitter ka, nak post apa2 pun kn hati2 jgn sampai menyinggung perasaan org, menghina org. Buat secara umum, x ler pedas sgt. Sapa makan cili dia la rasa pedasnyerrr....

Selasa, 25 September 2012

Skuter Sym 400 baru

Kepada peminat2 SYM sekelian, model skuter 400cc keluaran terbaru bersedia utk dimiliki. Cun bro. Tp kalu setakat lesen B2 x lepas ni..............Setakat 150km/j xdak hal kot.....

amacam....ada beran????????
moto lawa ka harap model je seksi.....

Specification MAXSYM400i
Type 4-stroke, 4 valves, electroplated ceramic single-cylinder
Displacement 399 cc
Cooling System Liquid
Fuel System E.F.I
Transmission C.V.T.
Emission Euro3/ EPA/ DOT/ CARB
Front Suspension Telescopic Fork (D=41mm)
Rear Suspension Unit Swing with 5-way preload
Front Brake Disk φ 275mm x 2
Rear Brake Disk φ 275mm
Front Tire 120 / 70 - 15
Rear Tire 160 / 60 - 14
Head Light (Low/High) 55W / 55W
L x W x H (mm) 2700x805x1400
Wheelbase (mm) 1570mm
Dry Weight (kg) 224
Fuel Capacity (liter) 14.7 L
pandangan senget
Harga murah jer RM26000. Enjin teknologi Euro 4 yang lebih menjimatkan minyak untuk jarak perjalanan jauh dan dekat. X perlu pakai voltage stabilizer lg dah.

Motosikal skuter yang boleh dikategorikan sebagai motosikal eksklusif ini didatangi dengan empat pilihan warna iaitu merah, putih, hitam dan kelabu. 

Khamis, 20 September 2012

Filem hina Islam, Nabi Muhammad

Filem Innocence of Muslims arahan Sam Bacile, yang berketurunan Israel Amerika dikatakan telah menghina Nabi Muhammad s.a.w seterusnya agama Islam. Beberapa siri demontrasi telah diadakan oleh umat Islam seluruh dunia. Di Malaysia pun, umat Islam seluruh negara turut mengadakan demonstrasi aman bagi menyatakan kemarahan terhadap penghinaan terhadap Nabi dan Islam dalam filem tersebut.

Tak habis2 depa ni nak tindas Islam. Yang ganas, kasanova, penipu, gila itu semuanya orang Islam. Awat? Orang depa xdak ka lagu tu. Baik2 ka semua. Yang Israel dok tibai tanah, halau, serang, bunuh rakyat Palestin x kira kanak2bka org tua tu kira baik gak ka. 

Sampai nabi kita yang mulia tu pun depa kata lagu tu. Kita x leh la nak kutuk agama depa, sebab tu salah dalam Islam. Tapi marah tetap marah la, tapi berhemah la sesuai ngan akhlak yg tunjukkan oleh nabi Muhammad s.a.w.

Pandai depa buat cerita ni, kenal sangat ka depa ngan nabi kita?
kena batang idung sendri baru tau


 

Rabu, 19 September 2012

Gangnam style

Menari gaya naik kuda pun boleh popular. Lepas ni ada yg menari gaya naik kerbau lak, ke kambing ka.  Hehehehe. Semua pakat nak jadi popular.

gangnam style

Selasa, 18 September 2012

Entri best


Inilah penyumbang kepada statistik pengunjung blog aku. Ramainya org yg tgh study pasai moto sym nih. Bg aku mmg cantik la, boleh pakai, member aku dah pakai. Kalau dah minat beli jer, bila lagi. Tp aku x minat sebab dia stail naked. Aku hanya mampu pakai ZXR 250 jer. Moto sym ni lagi mahei drp zxr.





Entri moto SYM ni juga dah mengatasi beberapa entri lalu yg top2. Tak beberapa hari lagi mungkin akan mengatasi entri Anggin Pasang tu.

Terima kasih semua kerana sudi menjengok entri2 di blog ni dan menyumbang kepada pageview setiap hari.

Rabu, 12 September 2012

Kereta elektrik Palestin

X sangka betul. Saudara kita ni (Al-Qassas) tinggal di Gaza yg sering menjadi serangan Israel, kerja sebagai pemandu teksi padahal ada Ijazah Sains politik. Tapi mampu mencipta sebuah kereta elektrik. Disebabkan krisis minyak, harga minyak yg tinggi. Mungkin kalau harga minyak di Malaysia naik lagi tinggi, mungkin orang kita akan bertukar kepada kereta elektrik pulak. Selagi mampu beli, ada minyak dijual selagi itulah kenderaan petrol akan diguna cuma demonstrasi jer lebih sikit.

Manusia akan menjadi kreatif, mampu berfikir kritikal apabila berhadapan krisis, kesusahan. Sebab tu bila senang, kita x hiraukan org susah, cepat berlagak, mengada-ngada. Kesenangan hidup ni sebenarnya satu ujian jugak.


Palestinian Electric car from garbage
Aku pun berminat nak buat, tp cari motor pun xdapat2 lagi. Bateri ngan solar panel xdak masalah. Boleh pakai mai kerja jadi la. Kelajuan 20 - 30km/j jer. Kalau 60km/j sedap gak. Motor elektrik modenas pun boleh pi 60kilo. Sekali cas boleh tahan gak 3 4 jam. Setakat mai kerja dekat2 ni, 3 4 hari baru cas semula. 

Selasa, 11 September 2012

Konvo PSP 12 dan Derma Darah

Bermula 7 sept Raptai, 8, 9 dan 10 sept, Majlis konvokesyen berlangsung di PSP utk graduan sesi Dis 2010, Jun 2011, Disember 2011. Pada hari pula diadakan kempen derma darah serentak di Politeknik politeknik seluruh Malaysia. Psp mensasarkan 700 penderma, 12000 penderma bagi keseluruhan Politeknik di Malaysia untuk dicatatkan dalam Malaysia Book Of Records.
live band pun ada
suasana dalam dewan konvo

dewan seri mutiara PSP
pekena kopi dulu

Keratan Akhbar

Cipta sejarah
keratan akhbar derma darah
mai la ambik darah aku 

Kempen Derma Darah di PSP
Dari kiri: YB Ariff Shah, Pengarah PSP, Timbalan Pengarah PSP

rekod tercapai


Saya sayang awak sampai bila bila

Percaya dan yakin pada Allah. Sinar Harian 11 sept 2012

Sabtu, 1 September 2012

Salam kemerdekaan ke 55

Sori, lewat sehari. Semoga kemerdekaan terus dapat dikecapi hingga ke generasi seterusnya. Walau ramai yg bertanya, merdekakah kita? X usah dilayan. Kerana yg benar2 merasai nikmat merdeka ni ialah org2 yg hidup sebelum merdeka. Yg baru2 ni xyah la sembang. Lahir je dah merdeka. Mcm xdak apa la.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...