Selasa, 14 Ogos 2012

Yamaha 250cc bila nak mai Malaysia


Yamaha YZF 250 R4 India
 Malaysia dah kluar motor kawasaki, honda, sym 250cc. Yamaha ni punya la lawa, bila nak mai Malaysia x tau. Pi jual kat India saja ka.

Cbr 250, ninja 250 pun ada dah di India.




Yamaha Yzf R125

 Yang 125cc ni pun lawa gak. Mai la Mesia woi.....nak merasa gak.....

12 ulasan:

  1. saya pun sama2 harap yamaha250cc cpt skit datang2013,saya sudah nak tukar motor ni..? bile ia datang!

    BalasPadam
    Balasan
    1. design pun cantik....x tau bila nk masuk....

      Padam
    2. tau takpa

      Padam
  2. Lau xde pape esok sampai la malaysia coz td aku da call samy vellu soh cptkan skit...
    Biasa la budak botak 2 wat keje mmg lembab skit..kimak tol

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.....samy belu...ko tak tanya sami buddha sekali????

      Padam
  3. Agak2 bila.. tata z250.... hihihi

    BalasPadam
  4. Tak msuk ler...ni smua poyo....takut sngat moto lain merudum....percya la ke qada dan qadar woii..kami nk merasa gak naik moto bsag nihhh...

    BalasPadam
  5. Dengar kata yamaha r4 nak masuk awal tahun 2014... Dah nak msuk bulan 3. X masuk2 lagi ni huh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasai.....tunggu punya tunggu...

      Padam
    2. Tinggal mimpi je la bro. Dari tahun 2008 lagi dah dengar berulang kali tiap tahun baru Yamaha nak masuk model 250cc.

      Padam
  6. Fakta:
    Kerajaan takkan benarkan model ni masuk Malaysia kerana ia akan membuatkan pasaran motosikal meningkat manakala pasaran kenderaan 4 tayar akan merudum. Kalau dah merudum, macamana nak 'sebat' duit rakyat pasal cukai jalan untuk motosikal kan rendah berbanding kenderaan 4 tayar. Lagipun Menteri Bangangkutan dah cakap nak 'ban' motosikal dari memasuki jalan-jalan utama sekitar bandaraya KL/PJ/Shah Alam/JB/PP serta diharamkan dari menggunakan mana-mana lebuhraya kat Malaysia ni. So, mimpi hanya akan tinggal mimpi je la, untuk rakyat Malaysia bergaji kecil tapi nak merasa pakai sport-bike yang tukang pungut sampah kat India pun mampu beli cash kalau nak.

    BalasPadam
  7. Motor yang satu ini memang sanga keen dan memiliki performa cukup tangguh, ijin share juga yah mas Modifikasi Motor Balap

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...