Rabu, 15 Ogos 2012

Hudud je la....


kami x buat salah, apa mau takut.

no hudud

no wait wait

no hudud

kenapa diraguihudud najib
 


Kalau Karpal ka mana2 bukan Islam tolak Hudud, aku boleh terima. Dah depa bukan Islam memang depa x mau. Yg kita dah memang Islam boleh pi tolak, pasal pa? Lokap, penjara, sebat, gantung dan acam2 lagi hukuman sekarang ni. Ada ka kena kat kita. Kena apabila kita melakukan kesalahan. Kalau x mencuri, rompak rogol zina bunuh orang, boleh kena ka?  Hukuman2 ini adalah utk penjenayah. Orang yg buat salah. Berapa banyak penzinaan berlaku, buang anak, bunuh, curi, rompak dan macam2 lagi. Bolehkagh dibendung dengan bentuk hukuman sekarang? Dadah boleh lak hukum gantung, tapi duk ramai lagi  mengedar, siap buat kilang.

hudud dilaksanakan

dia berhak


Aku tgk hukuman hudud rejam tu pun aku naik seriau.....tp aku x zina. Apa nak takut. Org yg duk berzina tu la kena takut. Dah la x takut buat zina, siap buat video lak, sebar2 lak. Haram.... 


http://www.akupenglipurlara.com/hukum-hudud-perlaksanaan-malaysia.html


“Perempuan yang berzina dan lelaki yang berzina hendaklah kamu dera masing-masing dengan 100 rotan dan janganlah kamu berasa kasihan belas terhadap keduanya dalam melaksanakan perintah Allah jika kamu beriman kepada Allah dan pada hari kemudian.Hendaklah hadir ketika dijatuhkan hukumun terhadap mereka sekumpulan dikalangan orang-orang yang beriman” (An-Nur:2, al Quranul Karim)


Sumber: http://magribmenjelma.blogspot.com/2011/02/hukum-hudud-penjelasan-dan-gambar.html#ixzz23aPOk283
depa x faham

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...