Jumaat, 27 Julai 2012

Bunyi air yg mendamaikan....


Dengar bunyi air terjun ni memang mendamaikan. Mengasyikkan.

Auto ventilation fan

Fungsinya utk mengeluarkan udara panas dari dalam kereta semasa parking secara automatik menggunakan tenaga solar. Panel solar tesebut memerlukan pancaran matahari yg cukup utk menggerakkan kipas. Oleh kerana kereta kita ada tinted gelap sikit, sampai bila pun dia x mau pusing. Gagal. Kecuali la kereta yg tinted dia lebih ringan. Saya modify sikit, tambah wayar, keluarkan solar panel ltk atas dashboard belakang. X gerak jugak sebab tinted. Bila panel solar ni diletak di luar, kipas terus jalan. Maknanya pancaran matahari telah diblok oleh tinted.

Ani angkat jemuran, hujan dah turun....

Hujan turun atau air turun dari awan yg hitam yg terkandung air di dalamnya. Kalu awan putih xder air dalamnya. Bila dah sarat dgn air, air pun tumpah, jatuh ke bumi. Jadi la hujan.

My name is Rock

Wakkakaka.....

Buat Stok....


stok pampers


stok susu




















Bukan nak promot susu ke pampers. Cuma nak bagi tau, bila ada sale jer kat supermarket, diskaun 2-3 hinggit, beli la berlambak-lambat buat stok. Boleh jimat sampai 2-30hinggit gak. Wow .....banyak tu, jimat giler ni. Pastikan susu ngan pampers sama kaler. Heheheh.....

Pengasuh anak aku pun bila dia balik kg, kalau ada sale dia tolong beli kan, 10 packet tu.........baru jimat byk katanya. Berapa ratus aku nk kena keluarkan.

Tawaran Terhebat

Rabu, 25 Julai 2012

Android memang best....

Mesti korang pelik kan? Sebab dia simple jer. Benda ni ada dalam aplikasi android..........walaupun ada byk lagi aplikasi android yg best.
Real guitar
Macam real, bunyi pun real. Kalu yg ni x best, ada byk lagi. Search jer dalam google play. Yg ni sy dah try.....bunyi dah ok. tp nk yg jenis push button dah la. xyah scramming2.....

Keyboard, drum pun ada, trompet, seksofon. jd x yah beli alat muzik. Boleh tubuh kumpulan pakai android jer semua.
gitar maya











gitar solo lite






Install, cuba main. X best uninstall balik. Try yg lain lak. Sampai puas hati. Kalau semua yg ada x best2 gak, beli la gitar sebijik. abis citer.

Isnin, 23 Julai 2012

Cepatnya masa berlalu

pejamcelik2, dah 3 hari posa. Cepat nyr masa berlalu.sempat aku berbuka kt kg, sahur, terawih. Esok dah keja, ngantuk giler. Kena tmph lauk siap2 utk buka nnt tinggal dulang sj. Maklum la 2 2 keja. X leh beli kt bazar ramadan, mesti byk aku bli. Pastu x abih, pastu baling kt blkg umah. Membazir. Dah la harga pon, boleh thn la.

Rabu, 18 Julai 2012

KTM Duke 200

Masa pergi kedai hantar dokumen utk claim insurans ari tu, pomen ada promote motor ni. Harga RM18k lebih, mahal sikit daripada SYM. Tapi design rasanya yg ni lebih mantap. TP 200cc je lah. Ala.....beza 50 jer.



















Design ala ala super touring macam ER6n. Aku minat design superbike. Jadi ZXR250 aku gak la feberet aku. Tiada tukar ganti. Kalau CBR1000rr boleh la nak ganti. Tunggu duit jatuh dari langit. Kot kot ada jutawan naik heli taut duit seguni kat aku.

Isnin, 16 Julai 2012

Salam Ramadhan


Free Glitter Graphics



X lama lagi kita akan menyambut Ramdhan utk tahun 2012 (Sabtu ni kot, tgk anak bulan dulu). Ramai dah duk training posa bulan ni. Ada yg ganti. Bagus la tu. Ganti dan training sekali. Ada yg dah kalut cari kain nak tempah baju raya. Isk isk isk....
Rancangan berbuka posa pun dah start shooting dah ni. Nak kena gak training pi mesjid waktu maghrib dan isyak, nanti dah biasa bila p terawih.



ramadan scraps greetings images for orkut, facebook
v4orkut.com

Zxr250 ninja modified tail

terpacak....
Gambar diambil masa pi hantar dokumen nak claim moto aku yg eksiden. Mamat ni angkat moto ni siap dah buat ekor dia lagu tu. Pomen kata dalam 2k gak abis. Amacam cantik x?????? Sapa2 nak buat lagu ni boleh la pi kedai moto gembira Bukit Mertajam.

Rabu, 4 Julai 2012

ZXr250 terlibat kemalangan

macam kenal jer
Nasib tuan x apa2. Moto leh repair lagi. Kena claim insurans ni. Cover depan sah kena tukar baru. Siap la RM2k. Sapa nak sponsor? Macamana nak claim insurans keta yg salah ni? Ada sapa2 tau? Mai ajar sat. Nak claim insurans sendiri x leh, 3rd party. Hehehhe. Jgn mare, jgn kutuk yer.

Ok. Kalu insurans 3rd party (macam aku la) kena pastikan kereta tu salah, baru buleh claim atas insurans kereta tu. Kalau kita salah, claim kat poket sendiri la. Lain la kalau first party, kot mana pun boleh claim.

Macamana aku buat claim?

Begini........

1.   Kena yakin kita x salah, depa salah. Pi balai beli result yg menentukan siapa salah. Rm4 jer.
2.   Kalau depa salah, pi JPJ dapatkan maklumat insurans kereta. Kena la Rm10
3.   Beli salinan repot kita ngan pihak satu lagi. 2 X RM4 = RM8
4.   Beli gambar. Sekeping RM3 x 4 keping = Rm12
5.   Kalu ada gambar rajah, beli gak. Aku xdak sebab polis x mai ambik gambar kat lokasi kejadian.
6.   Pastu bagi semua dokumen kat kedai pomen. Kedai Motor Gembira.
      Memang gembira la dia. Pomen habis2san.

Tp kn dahulukan duit poket sendiri, sebab duit insurans biasala kalu depa kutip cepat la. Kalu kita nak kutip macam2 kn tunjuk, pastu lammbat nak dapt.

Janji dapat claim................

Dapat bonus lagi raya ni..???

Kakitangan kerajaan tersengih lagi. Setiap kali raya, hujung tahun dapat bonus. Untung la. Org kampong pun tersengih gak, tapi yg anak2 keja gomen la. Baru2 ni dah dapat BR1M dah, baucer lagi dan macam2 lagi. Alhamdulillah. Rezki tu. Kalau la selalu kerajaan buat lagu ni, ramai akan lompat ni. Minyak RON97 pun turun sekupang. Dah dekat nak pilihanraya kot. Hehhehehe....

Korek korek cari duit bagi bonus kat depa.....
Bonus setengah bulan gaji, minima RM500. Pesara pun dapat. Untung kerja gomen ni. Kalau la dapat!!!!!!

Setting gprs dan mms utk china phone

Name: celcom gprs/3g/mms
Apn: celcom3g / gprs/mms
proxy: 010.128.001.242
port: 8080
web: 3g.celcom.com.my / wap.celcom.net.my / mms.celcom.net.my

Setiing di atas utk celcom jer. Setakat ni dah cuba utk iphone, samsung made in china. Sebenarnya sesuai utk capaian data celcom utk semua handset yg kena manual setting la.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...