Khamis, 19 April 2012

Untuk mencegah kecurian motor di parking lot supermarket.....

Tadi kali ke 2 kot aku masuk supermarket yg dah bertukar nama kepada AEON. Cuma bezanya kali ni, bila masuk kena ambik tiket macam parking keta la pulak. Aku ingat kena bayor. Takkan parking moto kena bayor kot.

Bila selesai mencuci mata, aku pun balik. Ambik motor, keluar, serah balik kad tadi kat guard. So, sapa2 nak keluar dgn moto dari parking tu kena ada kad la. Kalau pencuri ambik moto, mesti dia xdak kad. Kena tahan la. Semua penunggang motor masuk parking mesti ada kad. Kalau hilang, mampus. Moto xleh kluar. Kena balik ambik geran kot sebagai bukti tu motor dia.

Cara ni nampak berkesan utk mengelakkan kecurian. Tapi kesian guard tu la, tercongok kat situ. Kerja senang, moto masuk bagi kad, moto kluar ambik kad. Lama2 muka pun macam kad. Gaji mesti mahal. Sebab boring giler. Itulah satu pengorbanan mereka demi menjaga reta benda pengunjung. Kalau byk kes hilang moto kat situ, sapa pun x mo pi dah. Bukan semua ada keta.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...