Rabu, 15 Februari 2012

Harga Bayi meningkat

Orang sibuk harga emas, minyak, tiba2 ja tanpa disedari bayi pun jadi niaga gak. Permintaan tinggi lak tu. Nak slahkan siapa ni? Aku asyik nak salahkan org ja. Aku x salah sebab aku x jual atau beli pun.

"Polis percaya sindiket penjualan bayi yang sudah lama wujud ini semakin berleluasa kerana terdapat permintaan yang sangat tinggi terutamanya bagi pasangan yang tidak mempunyai zuriat," kata Ketua Penolong Pengarah Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Datuk Abdul Jalil Hassan.

Bayi ni mesti mahal gila, mau berjuta dolar.
"Kegiatan terancang ini bermula dengan penjagaan rapi yang diberikan kepada ibu-ibu yang mengandung di pusat penjagaan haram, bagi menghasilkan bayi yang sihat demi mendapatkan nilai jualan yang tinggi.

Januari 2011 polis berjaya menumpaskan kes penjualan bayi yang berumur antara lima hingga tujuh hari yang dijual dengan harga antara RM15,000 hingga RM20,000.

Sumber berita harian online.


Agak laku dak baby ni....
 Pihak yg menjual mungkin x mampu nak bela, buat mampu la, nak pakai duit lak. Pihak yg membeli lak xdak anak, terdesak utk memiliki anak, sanggup bayar sampai RM20,000 pun. Yer la, duit byk kalau xdak anak pun, sunyi jer.

Inilah kuasa duit, macam2 jadi pelik. Boleh huru harakan dunia. Satu lagi apadia? Sapa tau?????

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...